Wat ik vandaag (af) maakte: een badpak

2 augustus 2016:

Een Sophie Swimsuit

160802badpak

Het badpak is af. Mooi is het hè? Het doet me een beetje denken aan bepaalde schilderijen van Yves Klein. Het is jammer dat het me niet past…. het “lijf” aan de voorkant is te kort, de cups komen een centimeter of vijf onder de gewenste plaats te zitten. Geen gezicht! Natuurlijk heb ik het tijdens het maken gepast, direct nadat ik het in elkaar had gezet, maar toen zat de voering er nog niet in. De buitenste stoflaag is, zo blijkt nu,  een stuk rekbaarder dan de voeringstof.  Ik zou er misschien nog een bikini van kunnen maken maar bikini’s draag ik eigenlijk nooit. Ik heb nog een aardige hoeveelheid van allebei de badpakstoffen en ook van de voering, dus ik denk dat ik het patroon verleng en het geheel nog een keertje maak. Ik heb nu goed op maat gemaakte patronen voor de cups, ik weet hoe het moet… Het verwerken van de verschillende soorten stof, lycra en elastiek viel me érg mee. Maar nu eerst even een eenvoudiger project.

  1. lspaink

    Op Instagram had ik het verhaal in het Engels gedaan… zodat mevrouw Closetcasefiles (die het badpak ontworpen) heeft het ook snapt

Comments are closed.