Wat ik maakte: Een busreis naar Londen

29-31 juli 2016:

Een workshop in Londen

160730missoni

Loret Karman organiseerde een “Busje breien” naar Londen. Vrijdagavond met zeventien breiers in een bus, zaterdagochtend vroeg arriveren in Londen. Daar een dag doorbrengen met een workshop in het Fashion and Textile Museum, waar op dit moment een tentoonstelling over de Italiaanse modeontwerper Missoni gaande is. Zaterdagavond weer in de bus, zondagochtend weer in Nederland. Het museum was prachtig en de workshop bijzonder inspirerend. Grappig dat ik, nadat ik in de loop van de dag de schilderijen en kledingstukken een keer of wat met steeds een andere opdracht bekeek, ze ook heel anders zag dan aan het begin. Zoiets geeft je wel stof tot nadenken.  Ik zag ook kans om tussendoor nog wat te winkelen op de BoroughMarket (heerlijke kaas!) Zo’n nachtelijke busreis, dat is wel een Spartaanse manier van reizen. Slapen in een krappe stoel, elke paar uur is er iets aan de hand waarvoor je wakker moet worden: paspoortcontrole, een boot… Hulde aan Echtgenoot Yep die me ‘s morgens om half vijf (!!) bij een verlaten metrostation in Rotterdam kwam ophalen. Het kostte me de hele zondag om er van te herstellen. Maar wat was het leuk!

Ernestine schreef er ook over.

  1. yvonnep

    Heldin! Maar zo’n workshop met Loret is altijd een feestje en maakt dat je dingen die je al 100 keer hebt gezien ineens met nieuwe ogen ziet… laat staan als je ze voor de eerste keer ziet…

Comments are closed.