Wat ik ooit maakte: een truitje

ergens in 1988:

Een raglantrui voor Dochter

150703dochter strepentrui

Al zo lang als ik me kan herinneren brei ik, met tussenpozen zelfs behoorlijk fanatiek. Maar in de tijd dat een fotorolletje nog naar de winkel moest maakte ik lang niet zoveel foto’s van wat ik allemaal produceerde. Dat had ook wel iets met de kosten te maken… elke foto kostte een paar dubbeltjes. Breien en naaien deden we in die jaren vooral om de kosten wat te drukken, ook dat is nogal veranderd. Tegenwoordig kun je voor erg weinig geld kleding kopen, niet dat ik dat een goede ontwikkeling vind… integendeel! Maar goed. Dit truitje was wel een succesnummer. Met een slipstitch patroontje om de strepen wat interessanter te houden en een goed gelukt polokraagje. Ze heeft het minstens een jaar gedragen. Het materiaal was wel honderd procent acryl, dat zou ik nu niet meer gebruiken. Voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen.

150703dochter

Comments are closed.