Wat ik vandaag maakte: een jurk

18 juni 2016:

een wikkeljurk.

160618appleton2

Ik ben nog steeds zó blij met mijn Appleton wikkeljurk dat ik er meteen nog eentje wilde maken. Ik had er geen materiaal voor in huis, dus kocht ik op de markt van de koopjestafel drie meter donkerblauw met witte tricot. Een zomers bloemenprintje en redelijk dunne tricot, dus ideaal voor de warmere dagen. Tijdens het knippen moest ik om drie kleine gaatjes heen werken, maar ach, voor 2 euro per meter kun je verwachten dat er wat op aan te merken is. Ook was op sommige plaatsen het blauw wat doorgelopen in het wit. Het patroon is niet moeilijk te maken, dus dat was snel gebeurd. Maar helemaal blij ben ik er niet mee. Ik ontdekte pas tijdens het afwerken nog twee van die gaatjes in de stof die nu dus in mijn jurk zitten. De stof is inderdaad dun, zo dun dat je er doorheen kunt kijken (zie de rode beha op de foto). Hoe vaak moet je een jurk dragen om de kosten van 6 euro “er uit” te krijgen? Ik ben ook wel bereid om het als leergeld te zien: Het kost niet veel, maar dan heb je ook niks. Ik had nog wel wat van de stof over, maar dat ligt al in de vuilnisbak.

gaatje
gaatje
Comments are closed.