Wat ik maakte: Bijna een shirtje

21 februari 2016:

Een eeh… “remake”

De 2016-versie, nog zonder zoompjes
De 2016-versie, nog zonder zoompjes

Jaaaren terug kocht ik op een stoffenbeurs twee meter gestreepte tricot voor het spreekwoordelijke prikkie. Ik maakte er een shirt van, de rest van het lapje verdween in de kast. Tot gisteren een van de naaibloggers verzuchtte dat het maken van een vergelijkbaar shirtje haar maar een uurtje of twee had gekost, en ik dacht: Dat moet ik ook kunnen. Patroon heb ik, tricot heb ik, twee uurtjes heb ik ook.

160221tweelingnaald

Het ging mis na één uur en 40 minuten: Mijn tweelingnaald, al sinds 2006 in gebruik, raakte een inderhaast vergeten speld… ik heb geen tweede tweelingnaald, ik kan er dinsdag pas weer eentje aanschaffen. In onze provinciestad zijn op maandag veel winkels gesloten. Maar dan heb ik ook binnen een half uur dat shirtje af.

versie 2005.
versie 2005.