Wat ik vandaag maakte: Bananenbrood

26 juli 2016:

een soortement van cake

160726bananenbrood

De naam bananenbrood is misleidend, dit -overigens héérlijke- gebak is een cake. Maar verder een prachtige manier om twee overrijpe bananen te verwerken. Bananen die in de magnetron waren geplaatst omdat de koelkast geen geschikte plek is voor bananen en omdat fruitvliegjes de magnetron niet in kunnen… waarna de bananen prompt vergeten werden. Hoe dan ook… Bananenbrood. Lekker!

cakevorm van 27 cm invetten, oven voorverwarmen op 180 graden. 250 gram bloem, beetje zout, twee theelepels bakpoeder, zakje vanillesuiker en theelepel kaneel samen zeven in een grote kom. 2 grote bananen prakken in een andere kom. In de keukenmachine 100 gram boter met 200 gram basterdsuiker draaien, daarna 2 eieren en 100 gram creme fraiche er door en nog even doordraaien tot het een egaal mengsel is. Dan door het meelmengsel spatelen samen met de bananenprak. 50 minuten bakken op 170 graden.

160726cupsOndertussen heb ik 6 cups voor mijn zwempak gemaakt en kan ik een kermisattractie aankleden. Maat het laatste stel past. We gaan voort…