Wat ik maakte: Rabarberjalousie

15 april 2016

een toetje

160416rabarberjalousie1

De eerste rabarber lag op de kraam van de groentejuwelier op de markt. Het zat al in mijn tas vóór ik erover had nagedacht, alleen al voor de prachtige kleur. In Berlijn aten we ooit eens een fantastische risotto met rabarber, dus ik heb een tijdje zitten zoeken naar een recept dat daarop zou kunnen lijken. maar vond niets overtuigends. Uiteindelijk besloot ik tóch een toetje ervan te maken. Ik rolde vijf plakjes bladerdeeg uit tot een lap, legde daarop de rabarber, in stukjes gesneden en bestrooid met wat suiker en custardpoeder. Ik vouwde het dicht en sneed er kerfjes in. Na een half uurtje in de oven zag het er toch warempel chique uit. Het is het lekkerste om het nog wat warm te eten, bladerdeeg heeft de neiging snel wat taai te worden, zeker met een vulling met veel vocht. Ik had jammer genoeg geen roomijs om in een bolletje of quenelle erbij te serveren… maar ik geloof dat niemand van de aanwezigen daar een probleem mee had.

160416rabarberjalousie