Wat ik vandaag maakte: falafel

16 april 2016:

Falafel uit de oven

160415falafel1
vóór het bakken

In de zaterdagkrant stond een recept voor falafel uit de oven. Karin van het anti-pakjes kookboek schreef het, vooruitlopend op een kinderkookboek dat ze aan het maken is. Van mijn vorige poging -gemaakt van geweekte maar niet gekookte kikkererwten- herinnerde ik me dat het resultaat lekker maar wat droog was, Karin had het over smeuïg. Hop met de falafel, dus!

20160415_115902
Na het bakken

De bereiding vereiste wel wat doorzettingsvermogen: Een deel van de ingredienten moet in de keukenmachien worden fijngehakt en daarna met een vork door een pond gekookte kikkerertwen worden geprakt. Ik heb tijdens de werkzaamheden met affectie aan vriendin E. gedacht, die ons ooit uitnodigde voor een diner met nog zes anderen, waarbij ze heerlijke aardappelpuree serveerde. Toen ik vroeg hoe ze die puree maakte zei ze: met een vork. Ze had voor acht personen aardappelen met een vork gepureerd. Echt. Ik vond een pond gekookte kikkererwten fijnprakken al een hele klus. Maargoed. De falafel was werkelijk geweldig, lang leve Karin! en de saus (munt, peterselie, koriander, knoflook fijngehakt en door Griekse yoghurt gemengd met wat zout, peper en citroensap) maakte het meteen vakantie in onze achtertuin. Zomervakantie.

20160415_115636
Hap!
    • lspaink

      Mijn aardappelstamper laat precies een kikkererwt door zijn openingen. Dat heb ik even geprobeerd maar ze ontsnapten.

    • lspaink

      Die zijn er beslist! Achteraf denk ik dat ook mijn pureeknijper wel goede werken had kunnen verrichten…

Comments are closed.