Wat we vandaag maakten: Potjes vol

14 april 2016:

Het binnenzaaigoed gezaaid

160414zaaigoed

Zoals elk jaar waren we rijkelijk laat met het zaaien van tomaten en pompoenen. Het is een hele tijd een koninginnedag-klusje geweest, dus we zijn al twee weken verbeterd… Dat zou je progressie kunnen noemen. Diverse soorten tomaten, ¬†spaghetti- naaktzadige-¬†en “gewone” pompoen gingen ter aarde. Ook courgette en paprika hebben we gezaaid, en een aantal “AH moestuintjes” Ik ben benieuwd. Nieuw in onze collectie is de cucamelon, vanwege het exotische uiterlijk maar ook omdat ik best nieuwsgierig ben naar de smaak: Komkommer met een vleugje limoen. Ook kochten we twee onooglijke knolletjes, die, als ze eenmaal aan de slag gaan voor ons, Yacon wortels moeten gaan opleveren. Knollen die naar appel smaken. Jawel. Ook al zo spannend. We spreken ze elke dag bemoedigend toe.