Wat ik samen met Dochter maakte: Een dinertje

18 juli 2015:

Een etentje

Er kwamen vrienden eten. Samen met Dochter stond ik een gezellige halve dag in de keuken. Wegens collega’s op vakantie heb ik de afgelopen maand erg veel gewerkt, dus het was heerlijk om weer eens gewoon thuis wat aan te rommelen en lekkere dingen te maken. Bij de borrel waren er ketjap-cashewnoten, en Echtgenoot Yep maakte als voorgerecht zijn specialiteit Gravad Lax. Toen we die hadden opgegeten kwam ik pas op het briljante idee de gerechten te fotograferen.

We maakten zoete aardappelkoekjes volgens een recept van Ottolenghi
We maakten zoete aardappelkoekjes volgens een recept van Ottolenghi
En dubbel gedopte tuinbonen met wat spekjes, een paar fijngesneden blaadjes munt en wat flinters geitenkaas.
En dubbel gedopte tuinbonen met wat spekjes, een paar fijngesneden blaadjes munt en wat flinters geitenkaas.
Kip in zoutdeeg, altijd lekker
Kip in zoutdeeg, altijd lekker
150718toetje
Als toetje de cheesecake uit Domestic Goddess van Nigella Lawson. Met een glaasje limoncello (niet zelfgemaakt).
Bij de koffie had ik mint-chocolaatjes. Volgens dit recept. Mijn pepermuntolie is wel iets anders dan die dit recept, ik gebruikte een kwart van de hoeveelheid en nog was het aan de sterke kant. Wel leuk om zoiets te maken!
Bij de koffie had ik mint-chocolaatjes. Volgens dit recept. Mijn pepermuntolie is ander spul dan die in dit recept, ik gebruikte een kwart van de hoeveelheid en nog was het aan de sterke kant. Wel leuk om zoiets te maken!