Wat ik vandaag maakte: “borrelnootjes”

11 oktober 2014:

Knapperig geroosterde cashewnoten

141011cashews1

Naar voorbeeld van Clothilde (ik vrees dat ik haar inderdaad nogal na-kook… maar dat is natuurlijk ook de bedoeling van haar site) kocht ik drie ons rauwe cashewnoten. Ik deed ze in een plastic doos met een paar eetlepels zoute ketjap. Daarna schudde ik de doos, ontdekte dat het deksel er niet goed opzat en maakte mijn keuken schoon. Na een hele dag marineren (en nog een paar keer schudden) roosterde ik de nootjes op een vel bakpapier in mijn oven op 160 graden. Met een paar keer “roeren” duurde het een minuut of 20 tot ze bruin waren. Toen ze uit de oven kwamen waren ze taai en plakkerig, maar dat droogde snel op tot krokant.  Erg lekker en leuk knabbeldingetje voor bij de borrel en heel makkelijk te maken. 141011cashews2