Wat ik vandaag maakte 11/4

11 april 2014:

Pakketjes met rundvlees

140411pakjes

Eén keer in de zoveel tijd schaf ik een pakket rundvlees aan. Ik koop vlees van een koe (of zoals vandaag van een stier) die is opgegroeid bij de boer waar we uiteindelijk ook het vlees kopen. Het zijn in dit geval Hereford-runderen, die grazen langs het Veerse Meer. We mochten vandaag ook even rondkijken in de stal, waar een paar kalfjes van enkele dagen oud stonden, met hun moeders. En een paar stevige stieren, de rest van de dieren liep buiten in de wei. Eenmaal thuis pakten we alle negentien kilo biefstuk, gehakt, soepbeen, riblappen, braadworst, hamburger, rosbief en ossenstaart in pakjes in de vriezer. We kunnen weer een tijd vooruit. Het is fijn te weten waar ons eten vandaan komt en dat dit stiertje in een normaal, gezond tempo is opgegroeid, geen onnodige chemicaliën heeft toegediend gekregen, dat het lekker buiten liep in zijn eigen kudde en toen het geslacht werd niet het halve land door is gesleept.

140411stiertjes