Wat ik vandaag maakte: Een vestje.

25 september 2014: Alweer een babyvestje 140925vestje Een lange trein- en busreis is altijd goed voor vorderingen aan het breiwerk van het moment. Ooit vond het wat gênant om te gaan breien in trein of bus (ja echt!) maar dat is echt wel over, ik krijg zelden reacties. Je ziet tenslotte wel raardere dingen. Gisteren wees een bejaarde heer zijn reisgezelschap op mij “Kijk! zij zit te breien!” en vertelde vervolgens -aan hen-  over zijn moeder die dat ook zo graag deed. Dat was wat ongemakkelijk. Ondertussen groeide dit vestje van twee verschillende resten sokkenwol, vandaag hechtte ik de laatste steken af. Zo net van de naald ziet het er altijd wat rommelig uit… Het moet eerst geblockt worden, daarna krijgt het knoopjes en wordt het nog een beetje opgeleukt.

140925minoes
Bonusfoto! Op een breiblog hoort traditiegetrouw af en toe een kat. Met deze blik probeert Minoes controle over mijn geest te krijgen, zodat ik haar een stukje kipfilet geef. Dat lukt verbazingwekkend vaak.