Wat ik maakte: Een scheve kraag

26 januari 2016

Een slecht geplaatste overhemdkraag.

160124kraag

Nu ik voor Dochter geen trouwjurk maak besloot ik nog maar een overhemd voor Yep te maken. Ik wilde weleens weten hoeveel tijd me zo’n project kost, dus ik zette mijn klokje op nul, mijn favoriete podcast aan en ik begon. Niet dat ik vind dat er een kosten-baten afweging moet worden gemaakt waarin mijn tijd gerekend wordt, want ik doe het voor mijn plezier. Maar ik was toch wel nieuwsgierig. Na negen uur (in drie sessies) rustigjes doorknutselen zat de kraag er op, de mouwsplitten en manchetten waren klaar, ik had zelfs -heel eigentijds- een tweekleurige knoopsgatenbies gemaakt. Mouwen er in, zoompje er in, knopen en knoopsgaten en klaar! zo dacht ik. Maar toen keek ik beter en zag ik dat de kraag scheef op de kraagstaander geplaatst is. (insert veelkleurige vloek hier…) Echtgenoot Yep dacht nog even “dat zie je toch niet” maar natuurlijk zie je dat wel. Terug naar de tekentafel naaitafel… Dat wordt een paar uurtjes meer.