Wat ik gisteren maakte: Een reis

23 september 2014: Via Utrecht naar het Aviodrome en terug

Ik geef de schuld voor de gemiste trein aan The Flying Tiger. Wat een leuke winkel!
Ik miste de trein doordat ik te lang in Flying Tiger bleef. Wat een leuke winkel!

Voor de introductie van een nieuw product waren mijn collega’s en ik uitgenodigd in het Aviodrome. Niet naast de deur, er was een bus gehuurd om alle Zeeuwen van het bedrijf naar Lelystad te vervoeren. Omdat ik vrij was besloot ik vroeg in de middag met de trein naar Utrecht te gaan, aldaar te lunchen met achternicht-in-de-dertiende-graad Henriette.  Zo gezegd zo gedaan, dat was erg gezellig. Daarna wilde ik met de trein naar Harderwijk en dan met de bus naar het feest, maar daar ging het mis. Een gemiste trein, de volgende trein kwam net te laat op station Lelystad om de gewenste bus te halen (die een uurdienst had) en dus kostte het me een taxi ook nog. Toen ik mijn beklag deed over mijn barre tocht zei een collega: Maar we hebben twéé winkels in Utrecht. Je had makkelijk met ons mee kunnen rijden. Goed. De fusie is al maanden een feit, ik ben er kennelijk nog steeds niet aan gewend.

De reis terug naar het zuiden was eeeh… bijzonder. Door een misverstand (hier zie je hoe belangrijk goed spraakverstaan is)  was voor ons de “discobus” ingezet. Een gelede bus die normaliter gebruikt wordt om de “stapjeugd” naar de discotheken en terug te brengen. Vandalismebestendig, ietwat riekend en volledig comfortloos ingericht, maar wél met discolampen en een enorme geluidsinstallatie waaruit de hele rit muziek klonk op een volume waarmee wij allen wel eens onze eigen klant zouden kunnen worden. Het kon niet uitgezet worden, de lampen en de herrie. Maar goed. Het nieuwe product is iets héél bijzonders!