Wat ik maakte: een fietstochtje

10 juni 2016:

Ladies Night Ride

160610ladiesride

Ik heb zo mijn gedachten bij sommige soorten van fondsenwerving voor goede doelen. Vooral als het in de vorm van loterijen met grote geldprijzen gebeurt. En lang heb ik ook gedacht dat mensen die een berg op fietsen of naar Kaap de Goede Hoop skelteren vooral voor zichzelf op pad gaan en het goede doel een leuke manier is om de reis mede te financieren. Maar dat is erg kort door de bocht. Ik sprak deelnemers aan Alpe d’huzes,  de verhalen gaan zonder uitzondering over saamhorigheid, samen verwerken van verliezen en (zelf) overwinning. Ondanks dat ook de organisatie van Alpe d’huzes al eens negatief in het nieuws is geweest. En met een collectebusje langs de deuren is misschien ook niet meer de methode om de middelen voor een goed doel te vergaren. Er is genoeg stof tot nadenken…

Ik deed samen met Marlize mee aan de Ladies Night Ride, een fietstocht waarvan de baten voor kankeronderzoek zijn. We reden 15 kilometer (maar 30 kon ook) met 500-zoveel andere vrouwen. Gehuld in gele T shirts en op onze gewone stadsfietsen. Het was erg gezellig! Bij de aankomst op de Grote Markt kregen we een roos en een “goodie bag”. Er liep een ook Bekende Nederlander rond. Maar ik ben nogal wereldvreemd in die dingen…. ik heb géén idee wie Fred van Leer is.