Wat ik vandaag maakte: Aspergetaart

28 mei 2016

een experiment

20160529_220824

 

Het is aspergeseizoen. Dagelijks komen er een stuk of vier mee uit de volkstuin. Heerlijk! Elke week eten we eigen asperges. Natuurlijk beginnen we  met de klassieke bereiding: een eitje, wat gesmolten boter en een aardappeltje. Maar er kan best veel met asperges, zo heb ik een recept voor sambal van asperges liggen, interessant! Vorig jaar maakte ik een asperge-basilicumroomtaart uit een van de gratis supermarkt-bladen die was lekker maar wel wat eeehhh… liefjes. Dus vanmiddag ging ik aan de slag met asperges, bladerdeeg en le petit doruvael, een kaas die qua geur wel wat aan munster doet denken. Morgen pas eten we de taart als maaltijd, ik weet nog niet hoe het smaakt. Maar de lucht die zich tijdens het bakken in de keuken verspreidde is onbeschrijflijk. Deze taart is niet liefjes. Dat is zeker.

Later toegevoegd: erg lekker, maar niet als maaltijd op zichzelf.