Wat ik vandaag maakte: een jurk

23 april 2016

een zomerjurk

Het was een voorteken dat de tekening vooraf ook al niet zo best lukte. Ik moest mijn croquis laarzen aangeven omdat de schoenen niet lukten, en een sjaal om een mislukte ketting te camoufleren...
Het was een voorteken dat de tekening vooraf ook al niet zo best lukte. Ik moest mijn croquis laarzen aangeven omdat de schoenen niet lukten, en een sjaal om een mislukte ketting te camoufleren…

Ik had precies genoeg van dit vrolijke tricootje voor een mouwloze jurk. Omdat het nogal een drukke print is hield ik de jurk zelf eenvoudig. Het is stof met érg veel rek, het valt heel soepel. Om toch wat meer structuur in het kledingstuk te houden maakte ik de afwerking langs de hals en armsgaten van een stevigere zwarte tricot. Ook de schoudernaden zijn verstevigd. Maar toch bevalt het resultaat me niet erg. De stof hangt nogal lusteloos onder zijn eigen gewicht, ik heb ernstige twijfels of dit me wel staat. Ik hang hem eerst maar eens een tijdje in de kast.

160423jurk.