Wat ik gisteren ook maakte: Een koekjestaart

27 februari 2016:

een geassembleerde taart

oreo3

Het summum van gemakzuchtig taart “bakken” dit recept, of eigenlijk is het een assemblage-instructie; er wordt niets verhit afgezien van het smelten van wat boter. Ik maakte het gisteren, in mijn poging veel-feest-in-weinig-tijd te organiseren. Ikzelf ben niet zo’n chocoladeliefhebber, maar de visite vond het lekker, hoewel wat machtig. Een korte zoektocht op Google leverde een grote hoeveelheid recepten met deze koekjes als voornaamste ingrediënt. Verbazingwekkend, wel. Hoewel, een jaar of wat geleden mailde een Amerikaanse kennis mij een recept voor een “casserole”, dat bestond uit drie ingrediënten: Een blik champignonsoep, een blik worstjes en een zak aardappel-diepvriesproduct met de naam Tater Tots (hier in Nederland niet bekend). Alles in een ovenschaal, bakken en klaar! Het lijkt een trend om kant-en-klare producten meer als halffabricaat te beschouwen.