Wat ik vandaag maakte: Koolrolletjes

26 november 2015:

Koolbladeren, gevuld met gehakt

voordat de tomatensaus er over ging
voordat de tomatensaus er over ging

Van alle kool die ik van de week tot vriezervoorraad verwerkte bewaarde ik ook een stuk of wat  bladen in zijn geheel. Die liet ik één voor één een minuutje in kokend water zakken, waarna ik ze liet uitdruipen en afkoelen. Ik kruidde een pond gehakt met een fijn gesnipperd uitje, twee eetlepels rode pesto en wat zout en cayennepeper, waarna ik het met een ei en broodkruim van twee oude boterhammen vermengde. Ik verdeelde het in rolletjes van ongeveer vijftig gram, elk stukje rolde ik in een half koolblad, de dikke nerven van de koolbladen werden kippenvoer. De rolletjes gingen allemaal naast elkaar in een ingevette ovenschaal, daarover verdeelde ik een halve fles kant en klare tomatensaus, die ik wat verdund had met witte wijn. Het geheel zette ik een dik half uur met aluminiumfolie er over in de oven van 190 graden, daarna aten we het met rijst. Het was heerlijk! Een echte klassieker, dit recept.