Wat ik vandaag maakte: Een proefnaadje

22 juli 2015:

Een proefje “Hong kong seam”

150722hongkongseam

Samen met J. kocht ik een lap stof bij Linton Tweed, om er voor allebei een rokje van te maken. Van de week knipte ik de stof voor  haar rokje maar ontdekte meteen dat de stof erg doorzichtig is én erger rafelt dan een huwelijk van Britney Spears.  Een tussenvoering is de oplossing om het doorkijken te beperken (de voering die J. koos is knalroze). Het werken met zo’n tussenvoering heb ik geleerd op modevakschool, geen probleem. De mooiste methode om dat rafelen te stoppen is een zogenaamde Hong Kong finish. Ik heb wel een half uur gegoogeld op zoek naar een vertaling, maar die kan ik niet vinden…. de Hong Kong naadafwerking is op school ook niet behandeld. Het is een bewerkelijke methode maar wel een heel mooie, waarbij de geknipte randen van de stof netjes ingepakt worden in een reepje andere stof. Zie foto en zie uitleg in deze link. Ik zorgde vanavond dat mijn binding voorgekrompen was en knipte er reepjes van. Daarna heb ik het Hong Kong finishen eerst even geprobeerd, met een snipper van de dure tweed. Dat wordt vast mooi.