Wat ik maakte op vakantie

Gemaakt op 21 augustus 2014: Een centerpull ball.

140821 centerpull

Een wátte?  Tja. Ik weet er geen Nederlands woord voor. Ik had een streng breigaren mee op vakantie, en daarvan breide ik iets. Nu kun je direct van een streng niet breien, dat raakt hopeloos in de war. Je moet het dus opwinden tot een bal. Maar als je met een royaal gebaar een metertje garen van zo’n bal afwindt tijdens het breien vliegt ie van je schoot, over de stoffige/zanderige/vochtige grond. Of door de auto, wat echt onpraktisch is en een autorijdende echtgenoot tot last zou zijn. Een centerpull ball is een bol garen die zó is opgewonden dat je het garen van binnenuit kunt trekken, die dus daarbij rustig blijft liggen. Thuis heb ik een garenwinder waarmee ik zoiets maken kan, op de camping deed ik het met de hand. Ik gebruikte een tentharing om mijn streng omheen te winden.

Comments are closed.