Wat ik vandaag maakte: Een kip wakker

6 februari 2016:

Een voetbehandeling voor een kip

in betere tijden
in betere tijden

Kip Floortje is de kleinste en de laatste in de pikorde van ons pluimvee. Bij ons is ze erg populair want ze is niet angstig aangelegd en ze is met afstand de productiefste kip ooit. Ik denk dat ze sinds ze begon met eieren leggen twee keer een dag heeft overgeslagen. Floor heeft een zogenaamde kalkpoot, een klein parasietje dat zich nestelt tussen de schubben op haar poot en daar voor jeuk zorgt. Dus vanavond haalde ik een slaperig Floortje van haar stok en smeerden we de aangedane poot dik in met uierzalf. Door het vet krijgt de parasiet geen lucht meer en gaat hij dood, is de theorie. Ik had wel te doen met dat warme, angstig hijgende kipje in mijn armen… ik hoop dat het helpt!