Wat ik maakte: lamsbout van zeven uur

Tweede kerstdag:

Een klassieker.

Tweede kerstdag zorgde schoondochter J voor het voorgerecht (dumplings!) en Dochter voor het toetje (Mousse van dulce de leche!). Dus mocht ik het hoofdgerecht maken. Ik kocht een Zeeuwse lamsbout van twee (!!) kilo, die de slager gelukkig voor me uitbeende. Ik pelde anderhalve bol knoflook en stak de teentjes in sneetjes die ik in de bout maakte. Dat deed ik ook met plukjes verse rozemarijn. Het geheel braden was wel wat gedoe, het is lastig manoeuvreren, zo’n groot stuk vlees. Maar daarna stond hij uuuren in de oven, in een pan dichtgeplakt met een deegje van bloem en water op een temperatuur van 120 graden. Er was aardappelpuree, rode kool, appelmoes en witlofsalade bij. Wat een feestelijke maaltijd. En wat was het gezellig!