Wat Yep maakt

22 januari 2015: Een Rietveld-stoeltje 150122PicMonkey Collage Op een veilingsite kocht Echtgenoot Yep een bouwpakketje. Hij kan daarmee een schaalmodel 1:6 van de rood-blauw-gele Rietveld stoel maken, plankjes en verf in de juiste kleuren zijn erbij geleverd. Als de verf nog bruikbaar is, dit pakketje is meer dan dertig jaar oud. In hetzelfde kavel zaten ook twee kartonnen bouwplaten van Rietveld gebouwen. Leuk speelgoed! Ik vermoed dat het afkomstig is uit de museumwinkel van Boijmans van Beuningen. En wie weet krijgt Yep de smaak te pakken, het boek met de bouwbeschrijvingen voor de “echte” Rietveldmeubelen hebben we ook in huis… 150122eitje Vanmorgen, het water in haar drinkbak was nota bene bevroren, legde Kip Floortje haar eerste ei. Het is duidelijk dat ze een ander merk kip is dan Die Andere en Donkeroogje.