Wat ik vandaag maakte: Appelsap

14 september 2015:

Uitgeperste appeltjes

150914appeltjes

Elk jaar weer zijn er heel wat appeltjes die met een plekje of een gaatje van onze boom komen. Vogels, wespen, wormpjes en een heleboel kleinere organismen lusten ook graag appel. Meer dan een derde aangetast betekent appeltje weg, maar de rest wordt zorgvuldig gewassen en ontdaan van de bewuste plekjes. Dan gaat het appeltje in stukjes en door de slowjuicer. Dat levert het lekkerste friste appelsap op dat je ooit geproefd hebt. Het is een beetje jammer dat het na een uurtje al bruin is… maar dat verandert niks aan de smaak.

150914appelsap

  1. Anne-Lies Risseeuw

    Erg leuk om te lezen terwijl wij cider aan het maken zijn van gekregen appels.

    Bedankt voor de Shirtmaking bokejestip!

    Mooi blog- ik lees het heel vaak en vind geregeld inspiratie!

Comments are closed.