Wat ik vandaag maakte: De vriezer weer vol

19 februari 2016:

Een rundvleespakket ingepakt

160219stiertjes

Ongeveer elf maanden doen we erover om een rundvleespakket van 20 kilo op te eten. Zo’n pakket bevat alles in de verhouding zoals het van het beest komt. Dus stel dat een stier tien van dergelijke pakketten zou opleveren krijgen we een tiende deel van de biefstuk, een tiende deel van de riblappen, enzovoorts. Ik denk dat er wel meer dan tien pakketten zijn, trouwens, zo’n stier is een gróót beest. Vandaag haalden we weer een pakket op bij ons vertrouwde adres: de familie de Kok in Lewedorp. We mochten ook nog even in de stal kijken. Daarna een uurtje met zijn tweetjes porties maken en verpakken voor de vriezer en we kunnen er weer een jaar tegen. Morgen biefstuk! En ik kocht ook de staart, zondag ga ik ossenstaartsoep maken.