Wat we maakten: Een kooi voor de aardbeien

8 juni 2015:

De aardbeien en de bessen opgesloten

150608aardbeienkooi

Niet alleen wij houden erg van aardbeien, vogels lusten ze ook best. Dus nu onze frigo-aardbeienplantjes op stoom lijken te komen brachten we het vogelnet aan. Onder datzelfde net staan ook de rode besjes en de frambozen; het is een behoorlijke lap. Er was nog allerlei verwarring welk net nu het aardbeien- en welk het kersennet is, we hebben er twee, een groot en een heel groot. Maar het formaat is natuurlijk niet te zien als ze nog opgerold in een zak zitten. Meestal doe ik als ik ze opruim een blaadje van de plant waar het overheen hing erbij in de verpakking, maar deze keer zat dat er niet meer bij. We hebben het aardbeiennet dus drie keer (“dit is hem! Of nee, toch niet. Het is de andere! Ohnee, dat kan niet kloppen, het is toch die ene!”) opgehangen. Nu ja. Het zit weer, de aardbeien zijn veilig. Vorig jaar heeft een bezoeker alle aardbeienplantjes bij de grond afgegraasd, dit jaar vonden we zijn(haar?) pootafdrukken ook weer. Een collega vertelde dat hij ‘s morgens vroeg minstens vijf reeën zag grazen, niet ver van ons complex.150604reevoetjes