Wat ik vandaag maakte: Een groenteschotel

12 januari 2015:

Geroosterde groenten. 150112geroosterde groenten Al zeker een jaar staat “Plenty” van Yotam Ottolenghi in mijn boekenkast en al langer dan dat hoor en lees ik “iedereen” er over jubelen. Ik weet niet waarom ik er niet eerder toe gekomen ben om er ook eens een receptje uit te maken, maar nu was het dan zover. Geroosterde groenten met een dressing van kappertjes en citroen. Ik had vaker groenten geroosterd in de oven, maar niet op deze manier en al helemaal niet met een dressing die je eerder op een frisse salade zou verwachten. Wat was dat heerlijk. Ik ben laat op het Ottolenghi-feestje (érg laat!) maar wat een goed feestje! Ik ga het hele boek koken!

In het kippenhok lijkt het minder gewelddadig toe te gaan dan gisteren. We hopen dat de pikorde-kaarten verdeeld zijn! Op dit moment (‘s avonds om half negen) zitten ze als drie bolletjes tegen elkaar aan gedrukt op hun stok te slapen.

 1. Arja

  Troost je, ik ben een nòg latere gast op het feestje van Yotam. Hij staat op mijn verlanglijstje, en nog niet in mijn kast. Die Hello Fresh box bevalt goed, maar vertraagt andere plannen en voornemens.

  • lspaink

   Ha gelukkig! We beginnen een clubje van extreme laatkomers. En Hello Fresh is natuurlijk ook erg fijn. Na enige bestudering van het boek denk ik dat sommige ingrediënten wel wat lastig te vinden kunnen zijn: Hoe komt een mens aan zuring? (behalve uit de berm)

 2. Arja

  Niet de berm, da’s vies met hondjes en uilastgassen. Maar een weiland moet toch lukken? En anders heeeel misschien de toko, de bio-winkel, of ehhh.. zelf kweken?

Comments are closed.