Wat ik vandaag maakte: een vestje

7 oktober 2014:

Entrechat vestje voor Fleur.

141007Entrechat voor Fleur

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik deze blogpost met foto van de pasgeboren Fleur schreef! Inmiddels is ze een actieve peuter van anderhalf, die precies weet wie ze om haar kleine vingertje moet winden. Ik breide “Entrechat” voor haar. Entrechat is, behalve de naam van dit patroon, een kunstige sprong in het klassiek ballet*. Niet helemaal passend bij een peuter-kledingstuk omdat de meeste peuters -hoewel schattig- niet heel erg elegant zijn, de associatie met een ballerina is moeilijk te maken. (Fleurs vader raapte haar zaterdagmiddag na een struikelpartij van de grond met de opmerking dat dit het vijftiende val-incident van de dag was) Maar dit was wel een érg leuk patroon om te maken en prettig snel ook, met dit dikke garen. Ik vind vooral het ruche-effect aan de achterkant erg grappig.

141007Entrechat volée
*zo doe je een entrechat de volée.
Comments are closed.