Wat ik vandaag maakte: Een muts

13 januari 2015:

Muts van Noro garen

150113wurm1
Marie Antoinette showt hier dat de muts in slecht weer óók erg elegant is.

Alweer het derde exemplaar dat ik breide naar dit patroon, ditmaal gebruikte ik Noro Flowerbed, het garen dat ik in Berlijn kocht. Ik vind het prachtig materiaal en dat is maar goed ook want het is een ramp om mee te werken. Het materiaal (deels gerecyclede zijde) wordt geverfd vóór het gesponnen wordt. En dan wordt het niet getwijnd, waardoor de draad blijft opkrullen. Verder besluit meneer Noro soms halverwege een kleur dat het mooi geweest is en knoopt hij er hops een andere kleur aan. Dat ergert me bijzonder, maar toch is dit al het vierde project waarvoor ik Noro garen gebruikt heb. Het is zo mooi! die kleuren!

150113wurm2

Ik heb de bovenkant van de muts een beetje veranderd, in het origineel is het nogal gefrommeld bij elkaar getrokken, ik maakte er een zeskantje van. En nu nog even tanden op elkaar want ik ben van de rest van het garen een bijpassende sjaal aan het maken. En dan ben ik wel weer een jaartje of twee, drie klaar met Noro.