Wat ik vandaag maakte: Kip-kerriesalade

29 december 2014:

Broodbeleg met kip en mayonaise

141229kip-kerriesalade

Ik vind het woord “salade” altijd wat raar voor een mengsel van mayonaise met diverse andere ingrediënten, dat dan als broodbeleg dient. Ik lust het wel graag, ik moet er eens een geschikter woord voor vinden. Want een salade is iets dat je op zichzelf kan eten als hoofd- of bijgerecht (en waar naar mijn idee toch minstens iets van groente in zit), dit soort prutjes zijn meer saus-achtig. Of smeerseltjes.

Hoe dan ook, we aten eerste kerstdag kip. Een hele, op zijn Brits met aardappels en uien eromheen in de oven gebraden. Heerlijk. Maar een hele kip is voor twee personen veel te veel natuurlijk, er volgde voor derde kerstdag en ook voor de lunch van gisteren een grote pan vol kippensoep. Eén filet hakte ik in kleine stukjes, mengde die met wat mayonaise, azijn, stevig wat kerrie, klein beetje poedersuiker en wat cayennepeper. En een handje gehakte bieslook. Lekker!