Waar wij waren: Mons

18-21 juni 2015:

De Culturele Hoofdstad van Europa 2015: Mons

Ik had nog nooit van Mons gehoord. (schande) Het blijkt een leuke stad met een centrum van overzichtelijk formaat. Dit jaar mag de stad zich culturele hoofdstad noemen, dus dat gingen we bekijken.

150618slechtvalk

Dit is de kerk, ernaast staat (buiten beeld) het belfort. De kerk werd ‘s nachts prachtig aangelicht. Maar minstens even belangrijke attractie: Er woonde een slechtvalk. Minstens één. Het was grappig dat we hem eerst aan het geluid herkenden. Op deze foto staat hij, maar niet al te best.

150618slechtvalk2

Echtgenoot Yep had meer geluk

150619wolken

Maar we gingen natuurlijk niet voor een vogel. We keken kunst. Er was een tentoonstelling over wolken. Er waren schilderijen en beelden en allerlei associaties met wolken, maar er werden ook echte wolken gemaakt.

150619filmscenes

Overal in de stad waren verrassende dingen te zien

Er was outsider-art. En muziek. En geweldig lekker eten. Er was een beeld van een aapje dat je over de kop moest aaien met je linkerhand, dat bracht geluk. Maar later in de artotheek vertelde een conservator ons dat we een replica hadden geaaid, het origineel staat in een beschermde omgeving in het depot. Ik twijfel nu wel of mijn geluk van dat aapje afkomstig is.

We hadden een geweldig weekeinde, al met al.

  1. Dominique

    Staat ook nog op mijn programma! Maar omdat het zo dichtbij is (een uurtje met de trein) denk ik : dat komt nog wel. Ik mag het niet uit het oog verliezen. Fijn dat je een leuk weekend had.

Comments are closed.