Wat ik vandaag maakte: Foto’s

28 december 2014:

Winterfoto’s in de tuin.

Het heeft een klein beetje gesneeuwd en ook gevroren. En op de volkstuin was het water nog niet uit onze regenton gehaald. Oeps. Dat moet wel, want anders gaat hij stuk. Naar de tuin vandaag, dus!

141228ijsophetgras
Het gras is versierd
141228regenton
Er zijn prachtige dunne ijskristallen binnenin onze -inmiddels bijna lege- regenton gegroeid.
141228ijskristallen
Ook onderaan de ijslaag die op het water lag zitten kristallen
141228ijskristal
Het is prachtig. En zo teer dat het smolt toen ik er tegen blies.
141228wintervoorraad
In een krat in ons schuurtje waarin we vliesdoek en stukken plastic bewaarden had een muis (misschien een woelmuis?) zijn winterbivak gemaakt. Dit zijn rozebottels, al dan niet in stukjes, hazelnootjes en allerlei zaadjes die hij er had verstopt. Een ongelooflijke hoeveelheid, ik denk wel tien keer zijn eigen lichaamsgewicht. En de rozebottels komen van een behoorlijk stuk verderop. Hij heeft niet lang kunnen genieten van deze overdaad, we vonden ook zijn stoffelijk overschot. Als ik zoiets tegenkom hernieuw ik mijn besluit om de beestjes in de tuin niet te bestrijden, ook al eten ze af en toe mijn erwten op.