Wat ik vandaag maakte: Een baret

11 november 2014:

Een andere muts dan ik van plan was

141111baret
De baret wordt na het blocken gedroogd over een bord. (dit is mijn grootste maat bord)

In Berlijn keken we rond bij Manufactum. Wat een bijzondere winkel is dat! E. paste er een gebreide baret die haar heel goed stond, maar zelfs de kleinste maat was haar te groot. Het prijskaartje was ook niet kinderachtig, dus bleef de muts in Berlijn. Later vond ik in de online catalogus een plaatje van de muts, en besloot voor E. bij wijze van verrassing net zoiets te breien. Ik kocht een knot Lang Jawoll Magic, want daarin zitten (ongeveer)  dezelfde kleuren en combineerde dat met een witte wol uit eigen voorraad. Ik volgde dit patroon. Vanavond hechtte ik de laatste steken af, hij is leuk geworden. Maar ik denk niet dat ik hem aan E. ga sturen. De baret die ze paste in de winkel was licht en elegant en delicaat. Dit exemplaar is stevig en dik, een echte warme wintermuts. De kleuren zijn niet helemaal hetzelfde, het patroon is helemaal niet hetzelfde en tot overmaat van ramp is hij behoorlijk groot geworden. Voor E. moest het juist een kleine maat zijn.

De rechter muts op deze foto was het voorbeeld