Babies

In  korte tijd arriveren drie nieuwe aanwinsten in onze kennissenkring. Zeker in dit jaargetijde is het natuurlijk zaak zo’n klein mensje warm welkom te heten… gebreide babytruitjes dus. Ik ben de laatste tijd geheel verslingerd geraakt aan wollmeise breigaren, dus maakte ik daarvan voor baby K. een gestreept overslagtruitje:

Baby K is inmiddels een maand of twee en hij is onderweg een groot filosoof te worden. Zijn gezichtsuitdrukking op een foto die ik van hem zag weerspiegelde een groot contemplatief vermogen.

W. verwachtte haar eerste kindje. Ik breide een overslagtruitje met hartjes:

Maar daarna kreeg ik twijfels. Wat als W. een zoon zou krijgen? Niet dat het een pasgeboren babietje iets zal uitmaken wat het aan heeft, maar roze en hartjes voor een jongetje… nee. Toch maar niet. Dus nog maar een gestreept truitje in jongenskleuren gebreid.

Inmiddels is duidelijk wat de meest geschikte kleur is voor dit kindje:

Overigens, het gekleurde peutervestje waar ik een tijd terug over schreef is met een arts mee gegaan naar een project voor kraamzorg in een bijzonder arm (en koud) deel van Nepal. Ik vond het erg leuk daar ook een foto van terug te zien.