Wat ik maakte: een strepenstudie

30 april 2016:

Een omslagdoek

160430stripestudy

Uit een ruil met een breister uit Estland kreeg ik een streng Aade Lõng Artistic 8/2. Een garen dat erg op shetlandwol lijkt, een beetje ruw, het kan niet tegen de huid gedragen worden. Maar wel echt “wollig”, licht van gewicht en luchtig gesponnen. Zulk garen levert verrassend warme kledingstukken. Deze wol was geverfd in paars, groen en blauw met een heel langzaam kleurverloop. Prachtige kleuren, wat een goede ruil was dat voor twee knotten Opal sokkenwol! De Estse wol heeft een paar jaar in de kast gelegen voor ik wist wat ik ervan ging maken. Samen met een restje garen van mijn grijze vest maakte ik deze Stripe Study, een asymmetrische omslagdoek waarin het bijzondere garen prachtig tot zijn recht komt. En het goede nieuws: Ik heb de helft van de streng Aade Lõng nog over.