Wat ik maakte: een kledingstuk

27  april 2016:

een “bodysuit”

160427body

Ik weet eigenlijk geen goede Nederlandse naam voor dit kledingstuk,volgens het patroon heet het een bodysuit. Ik draag vaak rokjes met een vest of jasje waarbij een dergelijke bodysuit een uitkomst is. Het midden tussen ondergoed en een Tshirtje, maar in tegenstelling tot een hemd of  shirt blijft het glad zitten. Het patroon is Nettie van Closet Case files, ik maakte het in vier uur. Als mijn lockmachine meewerkt kan dat nog sneller, maar daar heb ik op het moment geen goede werkrelatie mee… Misschien moet ik hem eens naar een monteur brengen. Hoe dan ook, een bodysuit dus. Deze eerste versie is maat 16 van het patroon, zonder wijzigingen. De schouders zijn wat te smal naar mijn zin, ik ga van dit exemplaar de mouwen weer afhalen en hem als een hemdje dragen, bij de volgende versie zal ik de schouders verbreden. Ook zijn de beenopeningen erg recht. Dat zie je zelfs al op deze foto. En wie is er nu recht en hoekig? 🙂 Dat ga ik nog wat meer afronden. Maar verder vind ik het een prettig kledingstuk, waarvan ik er beslist nog een stel ga maken.

  1. Viv

    Hallo Lies,

    Op je pagina, al wel een tijdje terug, zie ik je dat je 2 overslag truitjes voor baby’s hebt gebreid een roze en een gestreept is het mogelijk om het patroon door te geven aub. In september wordt ik voor het eerst oma en ik’zou het truitje met de Hartjes graag breien.
    Alvast bedankt

    Groeten viv

Comments are closed.