Wat ik vandaag maakte: Pindakaaskoekjes

7 februari 2016:

Koekjes met drie soorten noten

160207pindakoekjes

In de Volkskrant schrijft Yvette van Boven elke week een recept. Enkele weken terug waren dat pinda-amandelkoekjes. Vanmiddag maakte ik nieuwe pindakaas en meteen wat extra, genoeg om dit recept te maken. Ik verving een deel van de pindakaas door de niet-zo-geslaagde cashewnotenpasta. Echtgenoot Yep vindt de cashewnotenpasta wél lekker, gelukkig… maar hij is een makkelijke Echtgenoot om voor te koken: hij vindt dingen lekker of héél lekker.  De pindakoekjes vallen in de laatste categorie, geloof ik. Mijn oude trouwe keukenmachientje liep bijna stuk op het plakkerige koekdeeg, maar verder is het een leuk recept, de koekjes hebben een krokant randje maar ze zijn van binnen nog een klein beetje “chewy”. Heerlijk.