Wat ik vandaag maakte: cashewnotenpasta

11 januari 2016:

Gemalen cashewnoten

20160112_114146

Sinds ik begon met het zelf maken van pindakaas heb ik het niet meer gekocht, zelfgemaakt is lekkerder, makkelijk en goedkoop en Echtgenoot Yep besmeert er dagelijks zijn boterham mee. Toen ik onlangs na een feestje een grote zak vol gezouten cashewnoten in mijn handen kreeg gedrukt besloot ik naar het voorbeeld van Clothilde daar cashewnotenpasta van te maken. Nóg goedkoper! (want gekregen) zo dacht ik. Ik spoelde de helft van de noten af onder de kraan, want tja, ze waren gezouten. De afgespoelde noten droogde ik even op de bakplaat in de oven, waarna ik de afgespoelde én de gezouten noten aan dezelfde routine onderwierp als de pindakaaspinda’s: In de keukenmachien en draaien. Het lukte prima! Maar eerlijk is eerlijk… zelf vind ik pindakaas lekkerder dan dit. Het is wat vlak van smaak. Pinda’s leuk ik altijd op met wat sambal, of cayennepeper als ik ze tot pindakaas verhaksel, misschien moet cashewnotenpasta ook wel een beetje extra “chi”. Ik weet alleen niet goed met wat ik dat moet doen, ik zal er eens mee experimenteren.