Wat ik vandaag maakte: Appels in.

12 oktober 2015:

Appelcompote met vanille

151012appelmoes

De onwaarschijnlijke hoeveelheid moesappels die onze Schone van Boskoop levert inspireerde me om nu toch eindelijk eens werk te maken van het wecken. Ik kocht zes halveliterpotten met ringen en klemmetjes en schilde alle moesappels waar een vlekje aan zat. De smetteloze appels zijn tenslotte nog wel even houdbaar, dus alle “schadegevallen” krijgen voorrang. Naar het recept van mevrouw Leesvoer maakte ik er compôte van met vanille en ik deed er ook het sap van een citroen door. Vijf van de zes potten zijn gevuld, het restje at ik meteen maar op en jongens, het is héérlijk. Ik weet bij dit soort dingen nooit of het nu de voldoening is die het zo lekker maakt of dat het gewoon echt erg lekker is. Maar wat maakt het uit… Bij de potten kreeg ik ook nog een charmant boekje met goede raad. Aan de foto te zien dacht ik met een jaren ’70 uitgave van doen te hebben maar het is gedateerd in 1993.

151012ratgeber