Wat ik vandaag maakte: Een jurk dicht

14 juli 2015:

Een doorknoopjurk veranderd in een gewone jurk

150714bootjes2
Helaas geen foto van mijn eigen exemplaar, het is al te donker.

In de uitverkoop kocht ik dit jurkje-met-zeilbootjes. Het is een doorknoopjurk, en het is gemaakt van een prettig rekbare tricot. Probleem met dit jurkje is dat de overslag niet erg breed is. En dat daarom de stof tussen de knopen wijkt en zodoende doorkijkjes naar ondergoed en buik biedt. Dat is niet omdat hij te klein is, dat gebeurt bijvoorbeeld al als je gaat zitten met de jurk aan. En het is bepaald ongewenst. Zelfs als je een strakke bruine buik hebt* én bijzonder fraai ondergoed aan** leidt zo’n rijtje doorkijkjes middenvoor de aandacht erg af van belangrijker zaken. En níet gaan zitten is op den duur ook geen oplossing. Gelukkig is de stof erg rekbaar, zoals ik al zei, dus naaide ik vanavond met een blinde zoomsteek de knopenrij dicht. Nu is het een over-het-hoofd-aantrek jurk, met een ornamentele rij knopen middenvoor. Waartussen geen doorkijk meer mogelijk is.

*heb ik niet

** heb ik niet vaak