Wat ik vandaag (af) maakte: een jurk

13 juli 2015:

een gebreide jurk.

150713stillight

Het patroon voor dit kledingstuk heeft het over een tuniek, maar ik vind het toch echt een jurk. Geen erg lange, en dat kan ook eigenlijk niet met dit soort garen, dan wordt het erg zwaar allemaal. Ik breide hem van Wollmeise twin in de kleur Flaschenpost. (Ik hou erg van de romantische namen die Claudia van Wollmeise voor haar kleuren verzint.) Op pennen van 3.25 mm levert dat een erg prettig soepel breiwerk.

150713stillightdetail

Ik ben erg te spreken over de zakken, dat legt wat meer nadruk op de heupen. Dat kan ik met mijn kokervormige figuur wel gebruiken, dan lijkt ‘t wat vrouwelijker. Ik werkte de opening af met een bijna-zwarte icord edging, om het wat steviger in vorm te houden en ook om de groene monotonie een klein beetje te breken. En natuurlijk ook vanwege nóg wat meer focus op die heupen…

150713stillightachter

En de pasvorm is gewoon helemaal goed. Mooie hals, aansluitend waar ik het aan wil sluiten en wat meer ruimte waar dat nodig is. Het is een wollen jurk, ik vind het bijna jammer dat het nu zomer is en ik hem niet dragen kan zonder oververhittingsgevaar. Bijna.

150713stillight2

 

Comments are closed.