Wat ik vandaag deed: Zaaien

17 mei 2015:

Van alles in de grond gestopt

150517bieslook
De bieslook wacht niet op de IJsheiligen: Die bloeit al. Het is daarna niet echt bruikbaar meer als keukenkruid, na het bloeien worden het dikke taaie stengels. Maar mooi is het wel!

Op de volkstuin is het hoogtij, deze dagen. Na de IJsheiligen wordt aangenomen dat het echt, echt niet meer vriezen gaat. En dan mag “alles” dus gezaaid en geplant; dus ik zaaide. Een tweede ronde bietjes, worteltjes, pastinaken en prei gingen ter aarde. Pluksla, andere pluksla, romeinse sla en rucola delen de “koude bak” met een paar maaltjes spinazie, als het allemaal opkomt. Onder de appelbomen staat snijbiet, langs het hek zaaide ik lathyrus en Oostindische kers. De bonen gaan volgende week en in huis (op zolder, daar staan ze niemand in de weg) staan pompoenen, tomaten, augurken en komkommers in hun potjes te wachten tot ze óók mee mogen doen.