Wat ik vandaag maakte: Rammenassalade

3 december 2015:

Rammenassalade. (wat een woord!)

151203rammenas

In onze volkstuin stonden nog een paar rammenassen. Ik had die nog nooit eerder gekweekt, ik wist ook niet goed wat ik met een rammenas moest, behalve dan hoestdrank maken zoals mijn moeder vroeger wel eens deed: uithollen, lepel bruine suiker er in en na een uurtje was het hoestdrank. Gelukkig is er geen behoefte aan hoestdrank, dus zocht ik een ander recept, want het exemplaar dat ik gisteren uit de grond trok was enorm! Een mega-radijs. Ik schilde hem en sneed hem op de mandoline in reepjes. Daarna mengde ik er een halve komkommer door die dezelfde behandeling had gekregen en ook een handje gehakte koriander. Ik maakte een sausje van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, een kneepje citroensap en 2 theelepels basterdsuiker. Dat maakte een heerlijk frisse salade, met nog wel ruimte voor uitbreiding: nootjes, misschien. Of wat gedroogde cranberries. Of wortel en wat sojasaus.

151203salade
slechte foto, maar er is zo weinig daglicht deze dagen.
  1. dominique

    Ik ben aan het denken wat we daar vroeger mee deden. Mijn opa had het in de groententuin. Wij gebruikten het geraspt in een koude saus, zoals mierikswortel, bij gerookte vis. Ik denk als je op daikon googlet (Japanse ramenas) dat je nog wel wat recepten vindt.

Comments are closed.