Wat we vandaag maakten: Een klimrek

14 mei 2015:

Een klimrek voor doperwten

2015-05-14 19.46.26

Eigenlijk hadden de doperwten al een maand geleden gezaaid moeten zijn. Maar je kunt ze niet zomaar hops in de grond stoppen op een plekje dat je wel leuk lijkt; doperwten houden van klimmen en willen daarom een hek of andersoortig gaas waarlangs dat kan. Onze oplossing hiervoor is een staaltje recyclen voor gevorderden: Ik vond enkele jaren geleden een paar rekken in een container. Daarin werd het overbodig geworden inventaris verzameld van een supermarkt die werd opgeknapt, deze rekken waren deel van het zuivel-koelvak geweest. Ik sleepte ze op de fiets (!!!) naar de tuin waar ze al jaren dienstdoen bij bet erwtjes kweken. Het plaatsen van de rekken is elk jaar een heel karwei: vier palen moeten in de grond gezet, daar moeten de rekken aan bevestigd. Vandaag deden Echtgenoot Yep en ik het samen. Daarna zaaide ik een royale hoeveelheid rijsdoperwten. Maar daarmee zijn we er nog niet… iedereen vind erwtjes én erwtenscheuten lekker. Ook vogels. Dus voor de plantjes boven de grond komen moet deze hele U-vormige constructie onder een vogelnet. U begrijpt, lezer, dat wij erwtjes óók erg lekker vinden. Anders deden we er al die moeite niet voor.