Wat ik vandaag -en gisteren- maakte: Een reisje naar Parijs

9 en 10 Mei 2015:

31 uur in Parijs

150510Parijs

Een tentoonstelling over het werk van mode ontwerpster Jeanne Lanvin lokte ons naar de Franse hoofdstad, maar daar deden we natuurlijk nog wel wat meer. Ik kocht lapjes: een liberty-katoentje bij Lil Weasel, en een voile bij Anna Ka Bazaar.  We gingen ook naar het illustere Janssens & Janssens, maar ik kocht er niets: Ik vond de stoffen daar toch écht te duur. We keken rond in de winkel van Issy Miyake, wat was dat mooi! We bezochten Centre Pompidou, en we gingen naar Fondation Louis Vuitton. Daar was een tentoonstelling over het sleutelmoment in de kunst, of in  een kunstenaarsleven. Zulke sleutelwerken zijn vaak ook wel de bekendste schilderijen: De Schreeuw van Munch hing er, een prachtig schilderij van Rothko, de waterlelies van Monet… We genoten, maar ik vind het gebouw zelf al zo prachtig.