Wat ik vandaag maakte: garen

8 Mei 2015:

Artistiek dik-en-dun gesponnen garen.

150508dikendun

In 2008 nam ik deel aan een workshop “artyarns spinnen”. Artyarns, dat is wol met lusjes, of met bobbels, of, zoals onze lerares van die dag gemaakt had, met vilten oogbollen er in*. Dat was leuk, maar daarna heb ik nooit wat anders gemaakt dan gewoon rechtuit twee- of drie voudig en zo glad mogelijk garen. Behalve van deze blauwe pencilroving, die moest wel een dik-dun garen worden, vond ik. Het project was halverwege toen het even uit logeren ging om gefotografeerd te worden, maar nu het weer terug is kan ik er bijna niet afblijven. Ik heb nog géén idee waar dit garen voor gebruikt kan worden. Maar dat heb ik vaak met wol die ik zelf gesponnen heb… ik hóef er tenslotte ook niet meteen een bestemming voor te weten.

*zoekend naar deze link ontdekte ik ook dat er mensen zijn die in het wit van hun ogen laten tatoeëren. Dat had ik nu niet willen weten eigenlijk. Euw.