Wat ik ooit maakte: Een vis los

ergens in maart 2002:

Een marlijn bevrijd.

150712mazatlan

Begin 2002 gingen (toen nog nieuw) vriendje Yep en ik met onze rugzakken op vakantie naar Mexico voor een rondreis. In Mazatlan bleven we een dag of vier. Niet in het nieuwe gedeelte, waar enorme resorts staan, maar in de oude vissersplaats, waar alles een beetje stuk was. De mensen waren er vriendelijk, het weer fantastisch en het eten heerlijk. Er voeren vandaar af veel vis-trips de zee op voor de toeristen, men ving er marlijn en andere grote vissen. Niet dat wij dat deden… maar Yep kocht er wel een T-shirt met een borduursel van zo’n marlijn, opspringend uit het water, met een lijn vast aan het scheepje op de achtergrond. Diezelfde avond haalde ik met een nagelschaartje op de hotelkamer de geborduurde lijn uit het T-shirt. Het shirt met de bevrijde marlijn bleek van onverwachte degelijkheid: Vanmorgen droeg Echtgenoot Yep het bij het ontbijt.