Wat ik vandaag maakte: Bonenstro

11 januari 2015:

De Fryske Waldbeantsjes uit hun peultjes gehaald 150111Boontjes Uit de bosjes bonenstro die op de volkstuin hingen te drogen haalde ik vandaag 860 gram bonen. Minder dan vorig jaar en minder dan ik dacht dat het zou zijn. Ik heb hetzelfde probleem als vorig jaar: Wat zal ik met deze boontjes doen? Op de foto zie je de nieuwe oogst (geel) en wat er over is van vorig jaar (bruin). Ik ben vastbesloten om ze tóch daadwerkelijk op te eten, dat is tenslotte het idee van de volkstuin. Af en toe buiten mijn comfortzone koken kan geen kwaad. Vorig jaar maakte ik cassoulet, maar dat vond ik niet zo geslaagd, het was veel te vet. Misschien dat ik daardoor ontmoedigd de rest van de boontjes in de kast liet! Nu denk ik dat ik er bonensoep van ga maken. En misschien chili con carne. Of een variant op hummus.

Het nieuwe kipje had het zwaar vandaag, ze werd gepikt en weggejaagd tot we Die Andere buiten het hok sloten. 🙁  We zien het nog even aan.

    • lspaink

      Oh dat is ook een goed idee! Hoewel ik geen smoothies maak. Maar salades natuurlijk wel. Schoondochter laat (gare) kikkererwten met kruiden roosteren in de oven tot ze knapperig zijn en strooit dat over de sla. Dat moet hiermee ook kunnen. En Amerikaanse baked beans… Er komt vast wat goeds van.

Comments are closed.